Hírek :
  • Kékestető Sícentrum NYITVA!  

  •  
  • SZERDA REGGEL már teljes felvonóhosszban - 1 km hosszú sípályán - lehet síelni!

    

   Síeljen a Vendégházunktól 15 percre, Magyarország legmagasabb pontján KÉKESEN!!!

    

   NYITVA!!!

    

Síelés a Mátrában

Galyatetői sípálya

Galyatetői sípálya Az ország második legmagasabb pontja (965 méter) Mátraszentimre része. A hegy déli oldalán kialakult üdülőtelep ismert kiváló klímájáról, valamint síző és szánkózó területeiről.

 

 

 

 

 

A galyatetői sípályát Hunguest Grandhotel Galya üzemelteti. A szállodát 2004-re teljesen felújították, a négycsillagos szálloda számos új wellness szolgáltatással, aqualanddal várja vendégeit. A szálloda közvetlen szomszédságában található a sípálya.

 

A sípálya megközelíthető Galyatető Nagyszálló elől a Péter-hegyese kilátó felé az Országos Kék Túraútvonalon. A parkoló mellett sí- és szánkókölcsönző is üzemel.

A sípálya 950 m magasságból indul, a pálya szintkülönbsége 200 méter. Hossza 950 m, szélessége 30 és 50 m között változik. Fekvése északi tájolású, lejtése közepesen meredek, kék jelzésű. A felvonó a pálya teljes hosszában viszi fel a síelőket, felsővezetésű drótkötél, teleszkópos, tányéros ülőkével ellátott. Egyidejűleg 65 fő szállítására alkalmas. A pályát síelők és snowboardosok is használhatják.

Sífutópályák

Magyarország legjobban előkészített sífutópályája várja a sportolókat és az amatőr sífutókat Galyatetőn. A sífutópálya a Hunguest Grandhotel Galya mögötti parkolóból, a sífutó centrum a templom előtt 180 fokban bekanyarodó mellékút végén, a székely kapunál található. Autóval jól megközelíthető, de nagy hó esetén hóláncra szükség lehet!

800_galyateto01_470

th_galyateto_diakolimpia010

th_galyateto05

th_galyateto00