Hírek :
  • Kékestető Sícentrum NYITVA!  

  •  
  • SZERDA REGGEL már teljes felvonóhosszban - 1 km hosszú sípályán - lehet síelni!

    

   Síeljen a Vendégházunktól 15 percre, Magyarország legmagasabb pontján KÉKESEN!!!

    

   NYITVA!!!

    

Parádról

Parádról

Parád a 24-es számú főút mentén, gyönyörű környezetben a Mátra lábánál a Parádi-Tarna széles völgyében fekvő település. Közigazgatásilag hozzá tartozik Parádfürdő és Parádóhuta is. Budapesttől 110 km távolságra, az M3-as autópálya közelsége miatt, másfél óra alatt kényelmesen elérhető. Gyöngyös és Eger között körülbelül a félúton található. Településünkről könnyedén elérhető a Mátra minden kedvelt turista útvonala ill. természeti látnivalója. 20 perces autóút után akár Eger történelmi belvárosában sétálhatunk vagy ellenkező irányba indulva Gyöngyös értékeit, csodálhatjuk.

Parád a XVIII. századtól a Károlyiak uradalmi székhelye volt. Ezeknek az időknek köszönhetően számtalan gyönyörű a mai napig is használt építészeti remekmű várja az ide látogatókat.  A helység legismertebb és legfontosabb kincse a többféle gyógyvize. Ezek egyike savanyúvíz, az úgynevezett Parádi-víz, amely a vulkáni működés utóhatásaként jelentkezik, közismert neve a csevice.
A csevice kénes vegyületeket tartalmazó gyógyvíz. A másik fontos, főleg a gyógyászatban használt gyógyvíz a sósvíz, a timsós fürdővíz, ezt nemcsak manapság, de már 1813-óta használják orvoslásra.

Településünk bővelkedik történelmi illetve természeti látnivalókkal, amelyek tartalmas időtöltést biztosítanak az ide utazóknak!
 
 
 
 ilona_vzess_470
 
pard_lgifot_470 
 
pard_trkpe_470 
 
pard_cmere_470