Hírek :
  • Kékestető Sícentrum NYITVA!  

  •  
  • SZERDA REGGEL már teljes felvonóhosszban - 1 km hosszú sípályán - lehet síelni!

    

   Síeljen a Vendégházunktól 15 percre, Magyarország legmagasabb pontján KÉKESEN!!!

    

   NYITVA!!!

    

Búzásvölgyi horgásztó

Nagyrédei-horgásztó

Nagyrédei-horgásztó A településtől mintegy egy kilométerre található a 20 hektár kiterjedésű Nagyrédei-tó. A mesterséges víztározó legmélyebb pontja is alig két méter.

 

 

 

 

 

A településtől mintegy egy kilométerre található a 20 hektár kiterjedésű Nagyrédei-tó. A mesterséges víztározó legmélyebb pontja is alig két méter.

Az 1960-as évek elején létesített egykori TSZ víztározó eredetileg mezőgazdasági célokat szolgált. Az eredeti tulajdonos a 2009-es év elején értékesítette a tavat, mely így magántulajdonba került. Jelenleg a terület 27,5 hektár amelyből a vízfelület 22 hektárt tesz ki. Az új tulajdonos a tó fő profiljaként a sporthorgászatot jelölte ki.

A tó eddig is folyamatosan telepítve volt, az eddigi kezelő, a Nagyrédei Horgászegyesület által. Az évek során több, ritkaság számba menő méretű hal fejlődött ki az állományban. A kapitális harcsák között nem ritka az 50kg-os fogás sem. A pontyok és amúrok legnagyobbjai meghaladják a 20 kg-ot valamint a csukák és süllők közül nem egyedi eset a 10kg-ot meghaladó méretű sen. Szükséges még megemlíteni a jelentős keszeg és kárász állományt is.

A 2009-es évtől az új tulajdonos nagy hangsúlyt fektet, nem csak a halállomány, de a tavat körülvevő környezet fejlesztésére is. A több napot ott töltőknek zuhanyzási lehetőséget is  biztosítanak, valamint igény szerint akár konyha is rendelkezésre áll. A tavon a nappali horgászás mellett hétvégente éjszakai horgászásra is lehetőség nyílik.

Szabadtéri sütési, főzési lehetőség adott, valamint a gyermekeknek egy játszóteret is kialakítottak.

 

nagyrdeit3